Renault ZOE är nytillskottet i Taxi Stockholms elbilsflotta och bidrar till företagets mål att senast 2025 erbjuda fossilfria transporter. 30 stycken ZOE-taxibilar levererades förra veckan och rullar nu på stadens gator.
– Att Taxi Stockholm väljer Renault ZOE är viktigt för oss och markerar att en förändring är på väg mot en fossilfri fordonsflotta. Staden blir bullerfri och mer miljövänlig att bo och leva i. Nu gäller det att infrastrukturen kommer på plats i Stockholmsområdet så att fler vågar ta steget mot elbilen, säger Thomas Holm, Sverigechef Renault.
IMG_9341
Vägtrafiken har stor miljöpåverkan i Sverige och i Stockholm rör det sig om ungefär två tredjedelar av kväveoxidutsläppen, 40 procent av klimatutsläppen och 90 procent av partikelutsläppen.
– Valet av bil är nyckeln för att minska miljöpåverkan. För att ta vårt ansvar i taxibranschen och sänka utsläppen, har Taxi Stockholm därför köpt in trettio elbilar av märket Renault ZOE. Det är en mindre bil som kommer att fungera i många, men inte alla, kundsituationer. Det är ett sätt för oss att utmana våra kunders och vår egen uppfattning om vad en taxibil är när det gäller storlek och kapacitet, säger Johan Lagerhäll, vd för Taxi Stockholm.
Renault ZOE är den första bilen för allmänheten som erbjuder en räckvidd på 400 km (enl NEDC) med sitt nya 41 kWh batteri och är 100 % eldriven. I verkligheten ger det cirka 300 km på en laddning.
– Renault har tre olika elbilsmodeller på marknaden i Sverige: ZOE, Kangoo ZE och Twizy och inom sex år kommer företaget att lansera 12 elbilsmodeller varav 8 är helt eldrivna. 18 miljarder euro satsas på utveckling av hybrid- och elteknik bl a. Renault är redo för ett fossilfritt samhälle i framtiden, fortsätter Thomas Holm.