I GreenCharge II – en regional tillväxtmotor för omställningen till fossilfria fordon medverkar hittills 19 kommuner och landsting.

Medverkande kommuner och landsting har skrivit på en avsiktsförklaring där andemeningen är att de kommer att investera i fossilfria fordon med målsättning att bli fossilfria i den egna organisationen till 2020. Projekttiden pågår t.o.m 20181231. Medverkande kommuner och landsting lägger även en årlig insats i förhållande till storlek. Regionförbunden medfinansierar med lika mycket som kommuner och landsting i respektive län. Här listas kommuner och landsting som är medlemmar och finansiärer i GreenCharge II. 

Habo, Mullsjö, Gislaved, Gnosjö, Värnamo, Vaggeryd, Lessebo, Ljungby, Växjö, Uppvidinge, Emmaboda, Mörbylånga, Nybro, Ronneby/Ronneby Miljö och Teknik, Sölvesborg, Karlskrona, Karlshamn/Karlshamns Energi, Olofström och Landstinget Blekinge.

Fler är intresserade och medverka där beslut nu inväntas.

Under projektets första fas som avslutades 20150930 medverkade 25 kommuner, 4 länsstyrelser, 3 landsting och 4 regionförbund i Småland, Blekinge, Norra Skåne och Öland tillsammans med deras bolag. Akademin och näringslivet medverkade också.

Länsstyrelser

Regionförbund

Landsting

Andra myndigheter

Kommuner

Trafik

Akademin

Energibolag

Näringslivet