Att åka elbil genom Sverige ger utrymme för eftertanke. Idéer föds och nya möjligheter blir påtagliga. En ny livsstil föds. Resan blir inte längre synonymt med 10 mil i timmen. Nya moment som var är trevligaste laddplatsen? Vad kan vi hitta för något gott att äta där? Vad finns det att se där?

Just nu åker jag Renault Zoe i Norge. Sverige känns faktiskt lite som ett u-land när det gäller det här med elbilar om man jämför med Norge. I Sverige får man jaga laddmöjligheter på udda ställen som stormarknader och mackar men i Norge hittar vi direkt en park med åtta snabbladdningsstolpar intill motorvägen. 1 tim och 15 minuter till fullt från 10% laddning.

När man åker genom Sverige går mycket energi åt att fundera på var det finns elektricitet att låna, eller köpa. Jag ser mig om längs motorvägen och där finns industrier, mackar, köpcentra och campingplatser. Alla med potentialen att ha en laddmöjlighet. Osäkert dock om kapacitet.

Så passerar vi en av alla dessa fina rastplaster som trafikverket byggt på en riktigt vacker plats. Där finns toalett och skötrum i en gedigen stenbyggnad. Platsen är befolkad av utländska lastbilar som väntar på gods att distribuera. Där inne i stenbyggnaden finns säkert ström indraget. Det skulle inte vara speciellt dyrt att montera laddstolpar eller ladduttag där. Det skulle dessutom vara en bra affärsidé för Trafikverket och det skulle ge nytt liv åt våra rastplatser. Det skulle bli en mötesplast längs vägen.

Jag skulle gladeligen betala en tia per kW om jag kunde snabbladda där och det skulle betyda en bra intäkt för Trafikverket. På sikt skulle det kunna leda till att någon väljer att smälla upp en liten kaffestuga där.

Viktigast av allt, dock, är att ha stolpen dedicerad till elbilsladdning. Inget för husbilar eller lastbilschaufförer som vill koka sin middag. Eluttaget ska vara specifikt för elbilar, ha flera anslutningar för just elbilar och den skulle bara vara åtkomlig via ett specifikt betalningssystem som laddkort eller sms-betalning.

Egentligen är det en positiv upplevelse att åka elbil i allt utom just räckvidden, och det är något som man kan vända till något positivt. Nu laddar vi fullt på dryga timmen. Runt hörnet väntar laddmöjligheter på 30 min för 80% och snart är vi nere på 20 min för 80%. Då börjar användbarheten för elbilar att bli riktigt bra.