VW-gruppens styrelseordförande Martin Winterkorn presenterade koncernens satsning på  vad man kallar e-mobility under årets bilmässa i Frankfurt. Miljöfordon Syds Stefan Nilsson fick ta del av hans vision av hur Volkswagen ska tackla framtidsfrågorna med hjälp av elektriska drivlinor.

– En elbil kan inte vara en kompromiss på hjul – den måste kunna övertyga kunderna på alla områden, sa Martin Winterkorn.

Han framhöll att miljökompatibilitet och miljömässig hållbarhet i allt högre utsträckning blir kundernas viktigaste köpmotiv:
– Från en utsläppsfri stadsbil, via en laddhybriddriven allroundbil till en 3-liters sportsedan: det är våra kunder som själva bestämmer hur mycket elektrisk mobilitet de vill ha, fortsatte han.

Winterkorn menar vidare att eldrivna bilar utgör en mycket viktig byggsten för att kunna förverkliga de ambitiösa klimatmålen och att det är laddhybrider som har den största marknadspotentialen. Till en början med, kommer det att finnas 14 el- eller hybriddrivna modeller från koncernens märken 2014. Winterkorn understryker att Volkswagen har placerat elektrisk mobilitet ”i centrum för koncernen”.

Läs mer om VW-gruppens miljardsatsningar på e-mobility på: miljofordonsyd.se