P90176031_lowResBarcelona är först ut med att förse poliserna med tysta och utsläppsfria motorcyklar. Det är BMW som tagit hem ordern och nu kan leverera en flotta på 30 stycken  BMW C evolution. En helt eldriven maxi-scooter.

– Leveransen av denna första flotta är något vi är väldigt stolta över att ha åstadkommit i samarbetet mellan BMW Group och Barcelona stad, sa Guenther Seemann, vd för BMW Group i Spanien. Detta av två skäl. För det första är det den första flottan av eldrivna maxi-scooters som någonsin levererats i världen. För det andra levererar vi den till Barcelona som är ett verkligt föredöme när det gäller tvåhjulig mobilitet. Inom BMW tror vi mycket på att framtidens urbana mobilitet kommer att skapas av städer som målmedvetet söker ett minimum av utsläpp.

Günther Seemann, vd för BMW Group i Spanien är glad att få överlämna en flotta av 30 specialutrustade eldrivna BMW maxiscootrar till Barcelonas borgmästare Xavier Trias.

Günther Seemann, vd för BMW Group i Spanien är glad att få överlämna en flotta av 30 specialutrustade eldrivna BMW maxiscootrar till Barcelonas borgmästare Xavier Trias.

Barcelona gör en oerhört målmedveten satsning för att minska både luftföroreningarna, trängseln och fossilberoendet. Vi har i tidigare reportage berättat om hur man använder it-teknik för att styra sophämtning och vägleda bilister till lediga p-platser. Vi har också berättat om undersökningar som visat att lätta transportbilar och taxibilar är de som dominerar trafiken i stadskärnan och hur man möter detta med en medveten satsning för att få just dessa kategorier att välja eldrivna fordon.

P90176267_lowRes

Helt nyligen har även poliserna på Sardinien hoppat på elektrifieringsvågen och skaffat 15  BMW C evolution.

Fakta om  BMW C evolution:

Maxeffekt: 35 kW eller 47,5 hk

Topphastighet: 120 km/t

Räckvidd: 100 km