DriveNow är ett bilpoolsföretag i London som nu utökat sin flotta med 30 stycken eldrivna BMW i3. Företaget har som målsättning att öka flottan av eldrivna poolbilar i många av Europa större städer under sommaren 2015. Först i Tyskland och senare även i en rad andra europeiska städer.

P90184313-lowRes

BMW och DriveNow är överens om att man genom att börja erbjuda elbilen i bilpoolen slår ett slag för elbilarna och deras betydelse för minskade utsläpp i de stora städerna.

– Från och med nu så har DriveNows kunder tillgång till BMW i3 i den brittiska huvudstaden, säger Peter Schwarzenbauer, styrelsemedlem i BMW AG. eCarsharing minskar både trängsel, eftersom det behövs färre bilar om man är flera användare på samma bil, och utsläppen i staden. Jag glädjer mig åt att vi nu kan erbjuda en unik kombination av körglädje och lättillgänglig eldriven mobilitet.
P90184315-lowResUndersökningar har visat att flexibla stationsoberoende bilpooler är en bra övergång till en större acceptans för bilpooler i de större städerna där man på det här viset kan minska trängseln, behovet av parkering och privatägda bilar. En majoritet av de som idag använder bilpoolerna ser det som en bra lösning för den personliga mobiliteten och räknar med att öka sitt användande av bilpoolsbilar i takt med att det blir lättare och smidigare att få tillgång till bilarna. Lösningen med elbilar ger två positiva bieffekter. Dels hela miljöbiten som både ger positivt resultat lokalt och samtidigt ger användaren en image av miljövänlighet. Dessutom behöver inte elbilarna köras till tankställen, vilket gör det mer lätthanterligt för de som organiserar bilpoolen.