Att fulladda en elbil på en halv timme medan man uträttar ett ärende i Ronnebys centrum kommer att vara en verklighet från och med tisdag den 1 juli.

Då invigs Blekinges första snabbladdare, tillika Sveriges första snabbladdare som är fullt integrerad med CiMS, en gemensam IT-plattform som knyter ihop infrastrukturen och möjliggör enhetlig, enkel och funktionell laddning över kommun och länsgränser i hela regionen.

Laddkort kommer att finnas till låns i Stadshuset och på ICA Maxi. Miljöteknik och Enkla Elbolaget bjuder på strömmen så länge.

Denna laddstolpe är Ronnebys tredje och en viktig milstolpe i regionens vision om en fossilfri bränsleflotta till 2030. De två andra semisnabba laddstolparna är placerade vid flygplatsen och vid järnvägsstationen. Ronneby kommun satsar stort på att utveckla laddinfrastrukturen och har 10 stycken installerade laddstolpar som mål till 2015. Just nu utvärderar Ronneby Miljö & Teknik olika möjliga placeringar för dem.

Laddstolpen kommer att invigas tisdagen den 1 juli kl 13:30 av Ronneby Miljö & Teknik på parkeringen mellan Stadshuset och MAXI. Kenneth Michaelsson, vice ordförande i Ronnebys kommunstyrelse, kommer att förrätta invigningen. GreenCharges IT-specialist, Magnus Lindström, kommer att vara på plats.