Nästa Citroën i den exklusivare DS-serien kan bli en relativt stor fyrhjuldriven bil med den hetaste miljöbilstrenden för tillfället. En laddhybrid som klarar stadskörning och sträckor på några mil på enbart el.

Citroën söker nya kunder med sin DS-serie och man söker brett med allt från Mini-konkurrenten DS3 till futuristiskt designade DS5 med avancerat miljötänk i form av en extremt snål diesel-hybrid.

bild 1

Nu visar fransmännen upp nästa steg i strävan att skilja ut sina DS-modeller som mer exklusiva. En SUV, eller så kallad stadsjeep, med djärva designdrag. Bilen är tänkt som en konceptbil som ska indikera designtänket i nästa DS-modell. Den kommer att visas upp på Shanghais bilmässa men vi kan redan nu visa de första bilderna på bilen. Bilder som tagits vid den exklusiva franska vingården: Cheval Blanc château.

Bilen beskrivs som vild och rebellisk men bilderna är klassiska reklambilder med välskräddad ung man i finaste kostym-kitet och stram blick i fjärran. Lite ambivalent och en antydan om hur svårt det är att hitta rätt i jakten på en ny identitet.

Vara hur det vara vill med reklamspråket. Bilen ser mer spännande ut än fotomodellerna som omger den och den borde kunna bli intressant om den kommer på marknaden med samma hybrid-teknik som sitter i DS5. En relativt stor SUV med fryhjulsdrivning skulle kunna vara riktigt snål med Citroëns dieselhybrid-teknik. Citroën lovar till och med laddhybridteknik och det skulle betyda att man hoppar på den hetaste miljöbilstrenden för tillfället.

DS WILD RUBY

Laddhybriden är kanske inte så vild och rebellisk men den tilltalar tjänstebilsköparna då den kvalar in som bästa miljöalternativet med bra subventioner.