North American Concept Vehicle of the Year Awards, som hölls första gången 2002, delar ut pris till de konceptbilar som gör störst intryck när det gäller design, styling, material, teknik och säljbarhet. Volkswagen BUDD-e vann kategorin ”Concept Truck” för lätta transportbilar och prisades för sitt framtidsinriktade helhetskoncept. Juryn poängterade att BUDD-e är en miljökompatibel modell som även uppfyller de krav man kan ställa på moderna nyttofordon.
Det platta, utrymmesbesparande batteriet är integrerad i nästan hela golvet på BUDD-e. Det ger energi åt två elmotorer, som driver båda hjulaxlarna med en total effekt på 317 hästkrafter.

Det platta, utrymmesbesparande batteriet är integrerad i nästan hela golvet på BUDD-e. Det ger energi åt två elmotorer, som driver båda hjulaxlarna med en total effekt på 317 hästkrafter.

Den senaste utmärkelsen för denna modell visar åter en gång att Volkswagen är på rätt väg med sin nästa generation av eldrivna fordon. BUDD-e har dessutom fått motta flera andra utmärkelser under de senaste månaderna.

Volkswagen har bytt ut den konventionella instrumentpanelen mot en bildskärm som ser ut att sväva mitt i luften, som ett flytande bord i utrymmet framför föraren.

Volkswagen har bytt ut den konventionella instrumentpanelen mot en bildskärm som ser ut att sväva mitt i luften, som ett flytande bord i utrymmet framför föraren.


Förutom att vinna sin kategori vid Automotive Brand Contest för sin produktdesign och ha förärats Plus X Awards kvalitetsstämpel för ”Innovation and Design”, tog denna nyskapande trendsättare dessutom hem två andra prestigefyllda priser i USA, bland annat ett för ”Best Innovation” från det nätbaserade teknikmagasinet Engadget. Konceptbilens innovativa och framtidsinriktade interiör knep också priset för bästa ”Interior Design of the Year – Concept Vehicle” vid Automotive Interiors Expo 2016 i Stuttgart.

VW Budd-e 5
BUDD-e är en mycket avancerad konceptbil präglad av nytänk som Volkswagen presenterade vid årets upplaga av konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas i januari. Det är inte bara den helelektriska drivlinan med en räckvidd på upp till 533 km som imponerar, BUDD-e bjuder dessutom på nästa generations gränssnitt mellan människa och maskin med bland annat pekskärmar och andra beröringskänsliga reglage, röst- och geststyrning, stora displayer, IR-teknik som öppnar dörrarna automatiskt och mycket mer.
BUDD-e är en del av Internet och nyckeln till en digital värld av tjänster och infotainment. Man kommer bland annat att kunna få tillgång till sitt hem och sin arbetsplats från bilen.

BUDD-e är en del av Internet och nyckeln till en digital värld av tjänster och infotainment. Man kommer bland annat att kunna få tillgång till sitt hem och sin arbetsplats från bilen.Tio nyckelfakta om BUDD-e

  • Minibussen BUDD-e, med noll utsläpp, är Volkswagens första konceptbil som baseras på nya plattformen för elbilar Modular Electric Drive Kit (MEB).
  • Fyrhjulsdrivna BUDD-e drivs av två elmotorer, en fram och en bak, med total effekt på 317 hästkrafter.
  • Batteriets energiinnehåll (92,4 kWh) ger en räckvidd på upp till 533 kilometer (NEDC).
  • Med BUDD-e skapas ett nytt Human-Machine Interface (HMI) som ett banbrytande instrument- och driftskoncept.
  • Active Info Display och infotainmentsystemet förenas till en interaktiv värld.
  • BUDD-e visar upp bilen i Internet of Things (sakernas Internet). Smart Home gör att du har tillgång till ditt hem från bilen.
  • Genom Volkswagen Travel App är det möjligt att programera musik så att särskilda låtar börjas spelas upp på speciellt utvalda platser under resan.
  • Geststyrning 2.0 gör att bilen kan styras intuitivt. Till och med dörrarna kan öppnas med en handrörelse.
  • Multifunktionsrattens nya peksystem kommunicerar med HMI och gör hanteringen av funktionerna mer intuitiv än någonsin tidigare.
  • Ren design utstrålar varumärkets historia, samtidigt som siktet är inställt på den närmaste framtiden.