Det kommer en sommar också, även om det är vitt och kallt ute nu. En vit jul kanske skulle kunna ge inspiration till en vit julklapp. Låt oss föreslå ett elfordon som årets julklapp i år! Zet Light en lätt och sportig elcykel som år oss att längta efter krokiga asfaltsvägar som bara luktar vår.

zet light 2

Elcykeln är det billigaste elfordonet idag och den fyller egentligen dubbla funktioner. Dels lockar den till motion ute det fria och dels erbjuder den ett bekvämt sätt att ändå åka vidare när krafterna tryter.

Helsingborg är en typisk ort där elcyklarna slagit igenom bland jobbpendlarna. Inte konstigt med tanke på att centrum ligger nere vid havet medan bostadsområdena ligger högre upp runt centrum. Nedförbacke till jobbet och uppförbacke hem, med andra ord.

ZET, Zero Emission Transport, säljer elcyklar i olika utföranden och konverteringssatser till cyklar. Den vi tittat på den här gången heter Zet Light och är en 8-växlad sportcykel med elhjälp. Den väger bara 17 kg och rullar lätt på sina smala sporthjul. Just nu kostar den 9 795:- komplett. Frakt på 520:- tillkommer.

 

Parametrar för kategori: Elcykel
Max hastighet 25 km/h
Motoreffekt 200W
Räckvidd 25 km
Motor Borstlös navmotor
Batteri Li-jon 24V6Ah
Maxlast 100 kg
Laddningstid 3 timmar
Vikt 17 kg
Broms fram/bak Shimano fälgbromsar
Ram Stål
Hjul 28″
Växlar Shimano Alivio 8 växlar
Livslängd batteri 1000 laddningar