18 stycken elfordon av transportbilsmodellen Renault Kangoo ZE rullade ut från Bilia Haga Norra i Stockholm häromdagen.
Fabege byter ut alla sina servicebilar till nya 100% elbilar. Renault Kangoo ZE kommer bidra till att företaget minskar sina utsläpp av CO2 med 98%, från 6 500 kg/år till cirka 141 kg/år. En minskning som motsvarar cirka 1,3 varvs bilkörning runt jorden.

 

  • ”Att köra eldrivet innebär att Fabege har valt att ta sitt ansvar för miljö- och bullerproblemen som finns i städerna idag. Renault är stolta över att kunna bidra till en bättre miljö i staden och en väg mot fossilfri fordonsflotta”, säger Thomas Holm, Renault Sverigechef.

 

wIMG_3435
Renault Kangoo ZE erbjuds med marknadens längsta räckvidd för eldrivna transportbilar med hela 270 km enligt NEDC*. Vid verklig användning kan föraren därmed köra 200 km. En version med räckvidd 125 km enligt NEDC* finns också.
 

 

  • ”För oss var det självklart att den nya servicebilsflottan enbart skulle bestå av elbilar. Alla åtgärder som minskar koldioxidutsläppen är viktiga för att skapa en hållbar stadsdel. Andra initiativ vi tittar på är bland annat hur vi ska kunna minska transporter i våra områden”, säger Mia Häggström, Hållbarhetschef på Fabege.

 

 
* New European Driving Cycle: Europeisk mätstandard för utsläpp och bränsleförbrukning