Merc e-Vito

Nu är det svensk säljstart för Mercedes-Benz helt eldrivna transportbil eVito. Räckvidden på upp till 15 mil vilket gör den perfekt för utsläppsfria uppdrag i stadstrafik. De svenska priserna börjar på 460.200 kr + moms.

Suget efter eldrivna transportbilar är stort, i synnerhet för de som utför uppdrag i stadstrafik. Mercedes-Benz eVito har en räckvidd på upp till 15 mil på en laddning vilket visat sig täcka behoven för de allra flesta typer av stadskörningar.

eVito är i grunden samma bil som Vito, men med en helelektrisk drivlina.

Budcompaniett i Stockholm har redan testat eVito i sin vanliga verksamhet sedan tidigt i våras.

– Bilarna laddas över natten och vi vet nu att bilen kan köras i åtta timmar i vår körning på en laddning, säger företagets VD, Owe Larsson.

– Dessutom är det lätt att hitta laddningsstationer inne i Stockholm och om chaufförerna laddar bilen lite över lunchen, så får de ett par-tre mil till.

Batterierna från Daimlerägda Accumotive i Tyskland är på 41,4 kWh och är placerade under lastutrymmet vilket gör att lastvolymen är densamma som på Vito med förbränningsmotor. Lastförmågan är på 990 – 1.015 kg beroende på skåplängd. Totalvikten är på 3.200 kg.

Motorn är på 85 kW (116 hk) och har ett vridmoment på 300 Nm.

Laddning sker med Typ 2 kontakt (växelström) genom en ombordladdare på 7,2 kW. Det gör att bilen kan laddas fullt på ca 6 timmar.

Alla eVito som säljs kommer med omfattande garantier, bland annat ett battericertifikat som garanterar batteriets funktion i upp till åtta år eller 10.000 mil. Service i fyra år ingår i nybilspriset och det finns flera olika service och garantipaket att köpa till.

Priset för eVito i standardlängd (5.140 mm) är 460.200 kronor exkl moms och för den långa versionen (5.370 mm) 467.400 kr exkl moms.

eVito går att beställa nu och de första leveranserna sker under året.