wIMG_0310Mikael Bernhardsson har sina rötter i Nybro men jobbar i Norge. Han är utbildad civilingenjör och jobbar just nu som projektledare för högspänningsarbetet vide ett järnvägsbygge. För närvarande handlar det specifikt om ett tunnelprojekt i Larvik.

Varför åker du elbil?

– Jag lever ju i Norge, svarar Mikael blixtsnabbt, sedan har jag ju ett grundmurat teknikintresse, bredvid fotbollsintresset, alltså.

Det är hans fotbollsintresse som i sommar tog honom till Frankrike med Teslan. Den första fotbollsresan med Tesla, men inte den första resan till ett större fotbollsevenemang. Han gjorde en liknande resa till fotbolls-VM i Dortmund 2006 och 2012 gick resan tillsammans med andra fans i en minibuss till Ukraina och Moldavien.

wIMG_2195

De fyra som tog Teslan till Frankrike i år var, utöver Mikael, Pierre Elgström, som är bas- anläggningsledare på elfirma i Oslo, David Jonsson,  samt Andreas Rörberg, från Göteborg. Andreas reser mycket och tar spontan-jobb där det passar medan David är account manager på Black Diamond, som jobbar med utrustning för alpinsporten. Han mötte upp i Paris då han bor i Schweiz.

wIMG_0320

Vad är det som lockar med de här resorna?

– Mycket! Fotbollen förstås, men också resan i sig och de svenska fansen som är väldigt roliga utomlands. Det händer något med svenska när det drar ihop sig till en stor turnering utomlands. De blir öppnare och roligare. Det är aldrig något bråk, förklarar Mikael. Vi hade fantastiskt roligt med bland andra irländarna som var väldigt glada och sjöng Abba bättre än vi. Jag har aldrig haft så roligt!

wIMG_2169

Han förklarar att det är fotbollsintresse och festerna runt som håller samman gruppen. De har svårt att träffas annars då de jobbar på olika håll runt om i världen.

– Jag och Andreas var med på resan till Ukraina, berättar Mikael. Det är han som varit mest lovande som fotbollsspelare.

Hur sammanfattar du resan?

– Toppen! Det funkade kanonbra med Teslan och det är extra roligt att ha kunnat göra sitt bästa för miljön vid en sådan här resa.