Opel-Ampera-e-Range-Animation-EN-302882

Opel går nu ut med sina siffror vad gäller räckvidden för nya Ampera-e. I enlighet med den nya europeiska körcykeln (NEDC – den nuvarande standarden för räckviddsjämförelse mellan olika fordon) kommer den nya e-bilen från Rüsselsheim med marginal att sudda ut den magiska gränsen på 400 kilometer (ren elektrisk räckvidd mätt utifrån NEDC i km: > 400; preliminära siffra). Detta gör Opels nya elektriska kompaktmodell till den överlägset bästa i sitt segment. BMW i3, även utrustade med det stora batteriet på 33 kWh, kan endast tillryggalägga 300 kilometer i NEDC (New European Driving Cycle), Nissan Leaf klarar 250 kilometer, Renault Zoe 240 kilometerna och VW e-Golf 190 kilometer. Med minst 25 procent mer räckvidd än sin närmaste konkurrent revolutionerar Opel Ampera-e elektromobiliteten.

Den maximala räckvidden vid vardaglig användning avviker naturligtvis från värdena i NEDC. I praktiken påverkas räckvidden av faktorer såsom vägegenskaper, väderförhållanden, körstil eller extra last. Ampera-e kan dock klara en sträcka på mer än 300 kilometer även under genomsnittliga vardagliga förhållanden. Opels nykomling firar världspremiär på bilsalongen i Paris (publika dagar:1 till 16 oktober) i Hall 5-2 (monter 501).

Best in class: The Opel Ampera-e boasts at least 25 percent more range than the closest competitor.

– Med Ampera-e kommer vi att ta en elbil som är lämplig för daglig användning till marknaden. Den levererar en omfattande räckvidd och kommer att erbjudas redan från och med våren nästa år. Opel Ampera-e är inte eco-lyx, inte en pryl eller en ren andrabil. Opel visar att elektromobilitet också är möjligt för en mycket bredare publik tack vare den mest innovativa teknologin – Opel demokratiserar elbilen med Ampera-e, säger Opels entusiastiska vd Dr. Karl-Thomas Neumann.

Den 4.17 meter långa Ampera-e imponerar inte bara med sin enastående räckvidd. Den erbjuder också plats för upp till fem personer och har en bagagevolym 381 liter, vilket är klart över genomsnittet för bilar med samma längd. De generösa utrymmena har skapats genom smart integration av de tio batterimodulerna. Hela paketet ligger i bottenplattan och är anpassat till konturerna av fordonet. Detta innebär att inget utrymme går till spillo. Batteriet består av 288 litium-jonceller och har en kapacitet på 60 kWh. Det har utvecklats i samarbete med LG Chem.

Opel Ampera-e: The Range Champion

Körglädje: Acceleration som en sportbil

Opel Ampera-e lockar med sin acceleration som är i paritet med sportbilar. Det maximala vridmomentet på 360 Nm ligger bakom nykomlingens elektrifierande temperament. Den kompakta bilen accelererar från 0 till 50 km/h på 3,2 sekunder och accelerationen i mellanregistret från 80 till 120 km/h, vilket är särskilt viktigt vid omkörning, ligger på 4,5 sekunder (preliminära siffror). Toppfarten är elektroniskt begränsad till 150 km/h till förmån för den totala räckvidden. Den elektriska motorns effekt är på 150 kW/204 hk.

Helt uppkopplad: Integration med Opel OnStar och smartphones

Omfattande uppkopplingsmöjligheter är en integrerad del av ett hållbart koncept. Ampera-e har både senaste generationens IntelliLink infotainmentsystem och Opel OnStar ombord – den prisbelönta uppkopplings- och serviceassistenten erbjuder en kraftfull Wi-Fi-hotspot för upp till sju enheter (beroende på marknad). IntelliLink-systemet är kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto och tar världen av smartphones in i Ampera-e.