Visst är det en härlig tanke att väldoft ska distribueras med en lastbil som inte genererar några avgaser överhuvudtaget.

__renault_trucks_d_100p100_electrique_guerlain_10Maison de Parfums & Cosmétiques butiker i Paris får numera sina exklusiva små burkar levererade av Speed Distribution Logistique som tillsammans med Renault Trucks och Guerlain valt att testa med eldrivna lastbilar.

Det är totalt 16 stycken Renault lastbilar med 16,3 tons totalvikt som används i Paris-regionen. Bilarna lastar 6 ton vardera och de har en räckvidd på 12 mil. De snabbladdas under dagen så att de dagligen kan köras 20 mil på enbart eldrift med energi lagrad i de två litiumjon-batterierna med en total kapacitet på 170 kWh. Med ett elpris på 1:-/kW blir det en drivmedelskostnad på knappa tian per mil.

– Efter att redan 2013 ha investerat i eldrivna Renault Maxity har jag hittat ett företagsmodell som respekterar både människor och miljö, förklarar Marc Bachini, Speed Distribution Logistique’s grundare. Väl inne på den linjen, och med en vilja att ta socialt ansvar, tycker jag att det är helt logiskt att gå vidare med de här större eldrivna lastbilarna för distribution i Paris.