Eldrivna fordon har en tor fördel i det att de kan köras ljudlöst. Något som är extra viktigt för olika service-funktioner i samhället som exempelvis post eller annan distribution liksom sophämtning.  Renault har tagit fram en liten, 4,5 tons, sopbil som, tack vare eldrivning, både kan köras så gott som ljudlöst inne i bostadsområden och utan att släppa ut vare sig micropartiklar eller koldioxid.

Renault Maxity Electric är inte bara ljudlös. Den är dessutom helt fri från koldioxidutsläpp och andra skadliga utsläpp. Den lilla sopbilen är byggd i samarbete med Provence Benne Environnement (PBE), som stått för påbyggnaden. Den körs av ett företag som heter Nicollin och används för att samla in soporna inne på Renault Trucks fabriksanläggning i Lyon.
Även påbyggnaden är helt eldriven både vad gäller lastning, lossning och sammanpressning av soporna. Bilen lastar 1.895 kg och har en totalvikt på 4,5 kg. Den har en räckvidd på 50 km i produktion, vilket betyder att bilen körs och soppåbyggnaden används som vanligt. Bilen är byggd på Renault Maxity Electric, som har funnits på marknaden i tre år och har en räckvidd på 100 km.
Toppfart 90 km/t men en begränsning på 70 km/t kan kopplas in för att den ska klara så långa arbetspass som möjligt. Elmotorn har ett vridmoment på 270 Nm och en effekt på 47kW. Laddning är möjlig i ett vanligt trefas-uttag med den laddare som finns fast monterad i bilen.