Utrustningen är packad och vi lämnar Videum i Växjö på fredag förmiddag för att göra en resa mellan Sveriges sydostregion och två nordiska huvudstäder, Oslo och Köpenhenhamn. En helt koldioxidfri resa med en av marknadens modernaste elbilar, Renault Zoe. Vi kommer att ladda med snabbladdare så fort tillfälle ges längs vägen. Stefan Nilsson, Green Charge och Magnus Lindström, CGI, kör bilen och Jonas Lööf dirirgerar logistiken för resten av vår roadshow.

Efter 11 mils körning, varav 1 mil stadstrafik, två mil i 100 km/t och resten ecodriving runt 85-90 km/t har vi 13% kvarvarande laddning. Första laddstoppet görs på Statoil-macken i Vrigstad. Får väl erkänna att det goda kaffet och hällakakan med pannbiff blev en bra start på resan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magnus twittrar i Vrigstad

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Vi laddar trefas 3×16 ampere med en specialbyggd transportabel laddstolpe från Schneider. Vi får hjälp att bygga en tillfällig snabbladdningsstation av Tommy Gunnarsson på Statoil-macken i Vrigstad. Första gången han säljer drivmedel till en elbil och intresset är stort för hur den här tekniken fungerar.