Så har vi kört längsta sträckan på en uppladdning hittills. Vrigstad-Falköping 130 km enl trip. 13% laddning kvar vid målet. Lite varierade intryck från våra försök att få laddning i Falköping. Shell-mack med noll koll men också kille på Coop Bygg som ska studera bioenergi och har stort intresse för miljön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lars Hegg på Coop Bygg bjuder på laddning med ett leende.

Tack vare Lars är vi på rull igen alldeles strax. Då har vi 23 mil i ryggen och fulla batterier för ytterligare 11 mil (med marginal) till Uddevalla.

Första laddningsförsöket gjordes på Shell Ålleberg vid östra infarten i Falköping. Första svaret när vi frågade om vi kunde få köpa el från deras trefasuttag var att de inte hade några sådana. När vi berättade att de hade två stycken på utsidan av huset fick vi veta at vi inte fick låna dem utan att hon kollade med chefen. Ok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shell-macken som blandade ihop fordonsgas och el.

Hon föreslog istället miljöbilsstationen fordonsgas vid Coop. Noll koll på vad ett miljöbränsle är eller möjligen noll i serviceambition.

Slutligen får vi hjälp av en trevlig kille, Lars Hegg, på Coop Bygg. Perfekt läge ny laddning 3x16v ampere och en middag på närliggande McDonalds.