Under första dagen av vår stora roadshow med elbilar har Ronneby och Karlshamn haft besök av GreenCharge Sydost. Först ut var Ronneby där representanter för både kommunen och lokalt näringsliv mötte upp, samt en hel del nyfikna flanörer som tog chansen att titta på och att provköra de elbilar vi kunde visa upp på torget och i Karlshamns hamn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Renault Twizy

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På torget i Ronneby stod en rad olika elbilar från Renault, Tesla, Nissan, Ford, Volvo, Mitsubishi och Toyota redo för provkörning och under dagen hölls ett seminarium om Situationen för elbilen lokalt och globalt.

På torget i Ronneby stod en rad olika elbilar från Renault, Tesla, Nissan, Ford, Volvo, Mitsubishi och Toyota redo för provkörning och under dagen hölls ett seminarium om Situationen för elbilen lokalt och globalt. Jonas Lööf berättade om läget i projektet, Henrik Ny berättade om forskningen och Stefan Nilsson berättade om den kommande resan till Norge och bilindustrins engagemang för elbilen idag.

Vi tog också upp frågorna om varför det är så viktigt med en snabb elbilsintroduktion, hur det skulle kunna göras och vad Green Charge Sydost, med medlemmar och intressenter, kan göra för att nå just detta. Nu rulla den ena av roadshowens bilar vidare till Oslo och Köpenhamn.Vi kommer att rapportera från den resan flera gånger dagligen här och på Facebook.Nästa vecka kommer vi att besöka fler kommuner i sydost och vi räknar med att ha hunnit med hela roadshowen i mitten av april då det blir avslutning med en elbilsdag på IKEA den 11/4. Kjell Thörnqvist var en av dem som provkörde elbilar i Karlshamn. Här i en Volvo C30.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jonas Lööf håller i en presentation